dijous, 10 de febrer del 2011

Inclusió digital per a famílies

Per treballar amb l'ordinador a casa
Si tenim un ordinador nou a casa, caldrà preparar-lo per a que pugui ser una bona eina de treball per als nostres fills ( a més d'altres coses):
Cal fer el següent:
PAS 1 Eliminar totes les versions demo 40 dies 60 dies etc, son programes comercials que poden funcionar bé però a la xarxa hi ha de similars i gratuits.

PAS 2 Si el sistema operatiu no està en català i el voleu tenir, podeu anar a la pàgina de Microsoft o a la de Sofcatalà on us donaran instruccions de com fer-ho.

PAS 3 Instal·lar els programes que us detallem que son bàsics tenir-los instal·lats a casa per a poder treballar contiguts escolars.http://www.softcatala.org

Us detallem les utilitats que la nostra família fa servir regularment tot i que a la mateixa pàgina de segur que en trobeu d'altres interessants, totes son de lliure difusió.

Libre Office (versió optimitzada de l'Openoffice): És una suite informàtica amb processador de textos, full de càlcul, eina per fer powers point,.. El millor de tot es que, a més de la interfície en català, inclou un pràctic corrector de textos en català.

Firefox: Navegador d'internet similar a l'explorer però més complet i sense els problemes de seguretat que sol presentar el programa de microsoft.

Mecanog: Senzilla aplicació per aprendre mecanografia amb l'ordinador, és molt pràctic per a poder agafar rapidesa en la introducció d'escrits al processador de textos.

Avast: Antivirus, cal registrar-se però és un producte impecable, de qualitat, i al ser d'ús familiar,és totalment gratuït.



Recursos a la xarxa
Enciclopèdies
Enciclopedia catalana
recursos geografia humana 


viquipedia
Diccionaris
diccionari de l'enciclopèdia catalana, tres versions: escolar, mèdic i multillingüe
Imatges i fotografies
Catàlegs Picassa
Imatges cos humà

Webs d'arxius històrics
memòria digital de catalunya

 altres webs
http://www.apod.cat/, imatges de l'univers

Eines google  2.0: Google maps, blogger, traductors, site,.. Aquestes eines cada cop son més senzilles d'utilitzar.

Per jugar en família, selecció dels millors jocs educatius

Programari Lliure per a la Infància que volen utilitzar l'ordinador però encara no pot utilitzar un ratolí
Per a bebés i primera infància
Portal sorgit de la Mosqueta.cat
La mosqueta van ser uns jocs pioners per a nens amb problemes motrius o massa petits per poder fer servir un ratolí
Sebran: Programa ideal per a la introducció a la informàtica dels nens petits, té jocs tipus mèmory, el penjat, sumes,..

El buho Boo

Navegador ZAC per a Nens amb Trastorn d'Espectre Autista
És un navegador que et porta per pàgines, principalment de jocs o d'aplicacions infantils, sense fer servir l'escriptura, tot és per imatges. És un recurs molt ben pensat per als nens amb aquesta afectació ( i qualsevol nen de menys de 10 anys també li agradarà).


lo karaoker ( aplicacions didàctiques de l'Ultrastar):
Uns mestres han pensat que la versió clònica del Singstar, totalment gratuita i facil de trobar a internet pot ser una bona eina per millorar la lectura, la declamació de poesies,.. a més de servir per cantar en català i en moltes altres llengues, millorant la fonètica de passada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada